Content
MobileLogo
076 30 300 69 
Zakelijke klant Particuliere klant

HOE GASFLESSEN CORRECT OP TE SLAAN IN DE HANDEL!

Kent u de voorschriften voor de buitenopslag van gasflessen in uw bedrijf? Wij zullen u laten zien wat u moet overwegen en welke verschillende opslagmogelijkheden er in de commerciële sector bestaan.

1. GASFLESSENKASTEN

(OPSLAG VAN GASFLESSEN MET WEINIG GASFLESSEN)
Gasflessenkasten zijn een compacte en betrouwbare oplossing voor buitenopslag. De deuren zijn beveiligd met een cilinderslot om te voorkomen dat onbevoegden ze verwijderen. Bij UDOBÄR bestaan de gasflessenkasten uit een compacte plaatstalen constructie. De ventilatie wordt gewaarborgd door openingen boven en onder de deuren. Er is ook een versie met perforaties voor ventilatie. De tussenplanken zijn uitneembaar en zijn dus geschikt voor zowel grote als kleine gasflessen. De zogenaamde "passieve ventilatie" voorkomt de mogelijke vorming van een ontvlambare atmosfeer. Ook wordt verhinderd dat warmte zich ophoopt.

2. OPSLAGPLAATSEN VOOR GASFLESSEN

(AL DAN NIET OVERDEKTE BUITENOPSLAG VAN GASFLESSEN)
Gasflessendepots worden gebruikt voor de opslag van een groot aantal gasflessen in openlucht. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, met of zonder plaatstalen dak.

  • Depots voor gasflessen met rasterwanden
  • Gasflessendepots met vakverdelers en bodemgroep voor max. 50 flessen
  • Gasflessendepot met open dak (tot 37 flessen)

Het is belangrijk dat de norm "Onder druk staande gassen TRGS 510" voor opslag buitenshuis volgens de voorschriften in acht wordt genomen.

3. OPSLAG VAN GASFLESSEN

(OPSLAG VAN GASFLESSEN MET STATISCH BEWIJS)
Een compleet opslagsysteem in de vorm van een kleine container is beschikbaar wanneer u kiest voor een gesloten opslagsysteem voor gasflessen. Dankzij de constructie van gegolfd draadgaas vindt de opslag volgens de voorschriften buiten plaats, wat ook in overeenstemming is met TRGS 510. Bovendien is er een geteste, plaatsspecifieke statische verificatie overeenkomstig Eurocode 3.

Voordelen van een opslagplaats voor gasflessen:

  • TRGS 510 getest door TÜV Rheinland
  • Statica volgens de Europese norm, Eurocode 3
  • Zelfventilatie
  • Wandconstructie van trapeziumvormige staalplaat met ventilatieroosters
  • Dak van trapeziumvormig plaatstaal
  • Verstelbare houders en kettingen voor het vastzetten van de gasflessen

DINGEN DIE U MOET WETEN OVER DE OPSLAG VAN GASFLESSEN

  • Opslag van gasflessen op bouwplaatsen:
    In het algemeen is het natuurlijk belangrijk dat gasflessen rechtop en in geschikte rekken worden opgeslagen om te voorkomen dat ze omvallen. Zij moeten ook goed gesloten en geventileerd zijn. U moet voorkomen dat onbevoegden ze verwijderen door ze correct te vergrendelen. Bovendien mogen er zich in de onmiddellijke omgeving geen ontvlambare of oxiderende stoffen bevinden. Indien nodig, moeten brandblusapparaten gemakkelijk bereikbaar zijn. Volg in het algemeen de instructies van de brandweer op.

    Tip: Sla volle en lege flessen altijd gescheiden op en plaats informatieborden voor veilig gebruik!

  • Opslag van gasflessen in gesloten ruimten:
    Er kan altijd gas weglekken als de kleppen niet goed gesloten zijn of als het materiaal langzaam begint te vermoeien. Daarom moet u, vooral bij opslag in gesloten ruimten, zorgen voor een goede ventilatie.

  • TRGS 510 & EN 14470-2
    Al onze gasflessenkasten, gasflessendepots en gasflessenkasten voldoen aan de huidige technische voorschriften TRGS 510 en EN 14470-2 (opslag in werkruimtes), waarover u hier meer te weten komt.